lørdag 14. januar 2023

Lørdagsmagi i januar

"Det blør, mamma! Det gjør vondt!"

Han står der og rugger på den løse tanna og får blod på fingrene.

Mammaen finner fram papirlommetørkle. Hun sier han bør la tanna være til de er hjemme. Bussen kommer straks. Det er veldig vanskelig å la en løs tann være. Selv om det gjør litt vondt. Og plutselig  fyker tanna ut i lufta, rett foran den gamle damen som sitter på benken. Hun hjelper til å lete. 

"Der?" Nei, det var en liten stein. Det er vanskelig å se noe på den våte, ruglete asfalten med grus på. Mammaen prøver med lommelykta på mobilen, men det er bare småstein å se innimellom snusposer, tyggis og annet rusk. "Æsj, dette var ekkelt," sier mammaen. "Jeg er sikker på tannfeen har sett dette og forstår at vi ikke klarer å finne tanna. Hun kommer nok med penger likevel." 

"Jeg reiser meg, så er det lettere å lete." Den gamle damen samler sammen posene sine. Og idet hun løfter høyre hånd ... "Se!" Midt på tommelen hennes ligger en bitteliten melketann med blod i den ene enden.

Mammaen kommer med et rent papirlommetørkle og gutten plukker forsiktig tannen fra damens tommelfinger og legger den i papirlommetørkleet. Det hele puttes i mammaens håndveske. Må passes godt på så tannen kan puttes i et vannglass til tannfeen når de er hjemme. Og der kommer bussen.

"Nå kan jeg vel spise den sjokoladen når jeg kommer hjem!" Det er klart. Nå skal det bli lørdagskveld. "Dette er den beste lørdagen! Både lørdagsgodt, kino, godteri på kinoen og hele TO sjokolader! Ja ikke så store da, men likevel! Og enda får jeg penger av tannfeen etterpå!" 

Den gamle damen gledes over guttens frydefulle stemme og tindrende øyne og sier at det var nok magi, dette her. Tannfeen så sikkert hva som hendte og la den tanna oppå tommelfingeren hennes slik at han kunne få den med seg hjem. "For magi finnes!"

Gutt og dame veksler megetsigende blikk og nikk. Gutten vinker begeistret til damen da han går av bussen med mammaen sin. Mammaen takker. Damen har fått litt varme i hjertet på en ellers svært trist og grå lørdagskveld. Magi finnes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar